Știri locale

KineDok la Cinema Unirea: Chemarea lui Pongo. INTRAREA LIBERĂ

Miercuri, 14 februarie, ora 17:00

INTRAREA LIBERA

Event: KineDok

PRIMARIA MUNICIPIULUI BOTOȘANI, TEATRUL MIHAI EMINESCU, Cinema Unirea Botosani

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Organizator local:

PRIMARIA MUNICIPIULUI BOTOSANI ,TEATRUL MIHAI EMINESCU ,CINEMA UNIREA.

Organizator național: Asociația One World Romania

Parteneri: Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia)

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Sinopsis

„Chemarea lui Pongo”: În urmă cu 15 ani, Štefan Pongo a părăsit Slovacia natală. Motivele au fost simple: xenofobia, rasismul și agresiunea sistematică asupra populației rome. Prins între viața de familie și popularitatea adusă de activismul său online, Štefan continuă să lupte.