Administrație Știri locale

Școala care poartă numele medicului Leon Dănăilă, din orașul său natal, va deveni eficientă energetic printr-un proiect de 2,2 milioane lei

Licitație de 2,2 milioane lei organizată pe 20 februarie 2024 de Primăria Darabani pentru n modernizarea corpului A a Școlii Leon Dănăilă. Orașul Darabani, cea mai nordică urbe din România, este localitatea natală a mediului geniu Leon Dănăilă.

Primăria condusă de Alin Gîrbaci a accesat o finanțare prin care modernizează corpul A al acestei școli.

Constructia existenta cu functiunea de scoala are regimul de inaltime P+1E. Prin contract se doreste realizarea unor lucrari de modernizare a Școlii Dănăilă, in vederea eficientizarii energiei.  ”Planseul peste etaj se va termoizola cu polistiren expandat 25 cm direct peste stratul termoizolant existent, iar la partea superioara se va monta o podina din OSB pentru protectie. Peretii exteriori se vor tencui si termoizola cu 15 cm vata minerala bazaltica peste care se va aplica o tencuiala decorativa. Se va izola placa sol cu 5 cm polistiren extrudat. Se inlocuieste tamplaria exterioara cu tamplarie PVC sticla tripan, low-e. Soclul se va izola cu polistiren extrudat 10 cm. Se inlocuieste sistemul de incalzire si sistemul de furnizare a apei calde de consum prin innlocuirea centralei termice pe lemne cu pompe de caldura aer-apa. Se inlocuiesc corpurile de iluminat si se revizuieste instalatia electrica. Se instaleaza sisteme alternative de producere a energiei electrice, panouri fotovoltaice. Se instaleaza un sistem BMS de monitorizare si control”, se precizează în proiect.

Durata lucrărilor va fi de 46 luni de la data emiterii ordinelor de începere.