Administrație Știri locale

237.000 euro pentru o parcare de 4 locuri pentru camioane. Primarul Andrei: ”Eu nu văd 4 locuri de parcare, văd un teren amenajat”

Consiliul Local a aprobat proiectul primarului Cosmin Andrei privind indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Amenajare parcare intrare municipiul Botoșani (tiruri)”. Ar fi primul astfel de proiect pe care îl dezvoltă primăria.

Municipiul Botoșani chiar are nevoie de parcări amenajate la intrările sale de pe drumurile naționale, în special pentru camioane, pentru că în momentul de față sunt multe astfel de mijloace de transport parcate în zone neamanajate.

Prețul anunțat pentru această investiție care va genera doar 4 locuri de parcare pe 1600 metri pătrați de teren este de aproape un sfert de milion de euro, fără nici măcar un grup sanitar. Principalii indicatori tehnico-economici propuși de primar Consiliului Local în baza proiectului primit de la proiectantul North Poind SRL arată că pentru cele 4 locuri de parcare se vor cheltui din bugetul local 1,18 milioane lei, echivalentul a 237.000 euro.

Invitat la o emisiune la Tele M, primarul Cosmin Andrei a spus că este o investiție necesară și că vorbim despre un preț dat de proiectant, nu de licitație.

”Acolo avem o serie de indicatori dintr-un proiect tehnic, avem și o consolidare de teren pentru că avem o diferență de nivel. Îmi doresc acele tiruri pe care le vedeți la ieșirea din Botoșani să nu mai stea pe stradă, ci într-o parcare. Că sunt 4 că vor fi mai multe… atât costă, atât au dat proiectanții. Putem să nu mai facem nimic, că sunt mari valorile. Eu nu văd patru locuri de parcare, eu văd un teren amenajat, parcare pentru tir-uri. Dacă vreți ducem în derizoriu pe cât costă o roată, putem să calculăm. Aceasta este valoarea făcută de proiectanți de amenajat un teren, care este în pantă. Acolo este terenul mai afectat și poate scădea valoarea la licitație, dar dacă punem o valoare mai mică s-ar putea să nu se prezinte nimeni”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Declarația primarului este contrazisă de devizul general întocmit de proiectant, la capitolul amenajarea terenului este trecută suma ZERO lei.