Administrație Știri locale

Două blocuri private din Botoșani, modernizate prin PNRR. Primarul Andrei: ”Aducem schimbări în oraș și îmbunătățim”

Pe lângă școlile și liceele care vor fi modernizate cu fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Botoșani va reabilita și blocuri de locuințe private.

Clădirile rezidențiale multifamiliale de pe străzile Calea Națională nr. 79 (sc. A – D) și Calea Națională nr. 89 (sc. A) vor intra în reabilitare.

Proiectul privind renovarea energetică a celor două blocuri a fost scos la licitație iar ofertele pot fi depuse până pe data de 06.02.2024, ora 15:00.

”Reabilităm nu doar clădirile insitutuțiilor de învățământ ci și cele rezidențiale multifamiliale. Aducem schimbări în oraș și îmbunătățim fondul construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind o estetică și o calitate arhitecturală clădirilor vizate”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Lucrările includ:

-reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii/ a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum

-instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu

-instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior

-reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat

-implementarea sistemelor de management energetic integrat și a sistemelor inteligente de umbrire pentru sezonul cald

-modernizarea sistemelor tehnice