Administrație Știri locale

Achiței despre drumul spre Târgu Frumos: ”Singurele tronsoane pe care nu sunt așternute straturi asfaltice însumează mai puțin de 1 kilometru”

Senatorul liberal Cristian Achiței a declarat că traficul spre iași pe dn 28 B Botoșani-Târgu Frumos a devenit unul aproape normal și că drumul este aproape finalizat.

”Botoșănenii pot circula la această dată în condiții foarte bune spre Iași sau spre sudul țării prin Tg. Frumos. Modernizarea Drumului Național DN 28B, atât de important pentru județul nostru, este foarte aproape de finalizare. Singurele tronsoane de drum pe care încă nu sunt așternute straturile asfaltice însumează mai puțin de 1 kilometru din lungimea totală a drumului și pot fi parcurse în condiții decente fără probleme. Este vorba de cele trei zone cu alunecări de teren, din apropierea Mănăstirii Zosin și, respectiv, de la limita dintre județele Botoșani și Iași. Constructorul lucrează în această perioadă la consolidarea celor trei tronsoane”, a declarat senatorul Cristian Achiței.

Acesta a precizat că sensurile giratorii din Flămânzi, Hârlău și Tg. Frumos sunt funcționale, la fel ca și podurile de pe întreaga lungime a DN 28B.

”În aceste zile se finalizează montarea parapetelor și a indicatoarelor rutiere și instalarea pe stâlpi a panourilor fotovoltaice pentru luminarea pe timpul nopții a intersecțiilor importante”, a concluzionat Achiței.