Administrație Știri locale

Drumul județean Lozna-Călinești a fost redeschis. Prefectul a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

În contextul codului galben de ninsori, viscol și polei, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații Urgență Botoșani cu responsabilități în gestinarea fenomenelor specifice iernii, într-o ședință extraordinară, pentru a analiza situația operativă din ultimele 24 de ore și a lua deciziile care se impun.

În acest context, ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație au fost suspendate cursurile în ziua de 09 ianuarie 2023, în patru unități de învățământ din Avrămeni, Călărași, Unțeni și Răuseni, unde sunt 1.100 elevi și 110 cadre didactice. Orele vor fi recuperate ulterior. 

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani a fost închis circulației:  DJ 282 H între Rediu – limita cu județul Iași

Pe DN 29, Răchiți – Manoleasa se menține restricția pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Pe celelalte drumuri din județ se circulă în condiții de iarnă. În același timp, se intervine pe toate drumurile județene și naționale pentru lărgirea căilor de rulare.

IPJ Botoșani a acționat cu un dispozitiv de ordine publică adecvat situației meteorologice pe raza județului Botoșani și a acordat sprijin cu activități specifice de dirijare a traficului rutier, blocarea unor drumuri sau căi de acces, pentru a se evita înzăpezirea unor persoane.

De la instituirea codului galben de ninsori, viscol și polei, la dispeceratul integrat ISU -SAJ Botoșani au fost înregistrate 18 apeluri din partea cetățenilor care sesizau faptul că întâmpină dificultăți din cauza drumurilor acoperite de zăpadă.  Cazurile au fost direcționate către pompieri, polițiștii, drumari de la Direcția de Drumuri Județene și Poduri Botoșani și de la Secția de Drumuri Naționale Botoșani.

Având în vedere condițiile meteo care au favorizat apariția gheții pe partea carosabilă, pentru evitarea producerii unor evenimente, conduceți prudent, reduceți viteza, măriți distanța dintre autovehicule, evitați orice manevră riscantă, iar dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Autoritățile responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo specifice iernii sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.