Administrație Știri locale

Firma din Vaslui care construiește Ambulatoriul Spitalului Județean va lucra și la creșa de la fostul Obor

Începând cu data de 18 decembrie 2023, se va dispune începerea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Construire creșă, str. Pod de Piatră nr. 88A, municipiul Botoșani”, din cadrul Programului Guvernamental construire creșe noi „Sf. Ana”, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

De șantier va fi responsabilă Asocierea KATAR CONNEG SRL & STOOD PROJECT SRL. Katar Conneg este din Negrești, Vaslui, iar la Botoșani a mai câștigat și licitația pentru construirea noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati”.

Noua creșă va fi amenajată în zona fostului Obor. Unitatea va avea 4 grupe pentru aproximativ 40 de copii cu vârstele între 1 și 3 ani.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, anume nucleul administrativ (zona de acces), cel de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.

Vor fi 4 dormitoare, 2 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator.

Accesele în clădire vor fi separate pentru copii și personal. Creșa va fi dotată și cu rampe de acces, grupuri sanitare sau coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități.

Noua creșă va avea și un teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă.

Vor fi asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor. Vor fi prevăzute 11 locuri de parcare, dintre care unul pentru persoane cu dizabilități și un altul destinat femeilor însărcinate sau cu copii mici.

Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

„Am susținut că educația și infrastructura educațională sunt prioritare în acest mandat și facem pași importanți în respectarea promisiunilor noastre”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Termen de finalizare: 12 luni.

În prezent, singura creșă funcțională este cea municipală, care deservește 100 de copii. În scurt timp, cea mai nouă unitate din cartierul ANL Cișmea va primi 41 de copii iar în proiect se află o altă creșă medie, de 70 de locuri, care va fi construită pe Șoseaua Iașului.