Politică Știri locale

Senatorul Cosma despre proiectul de buget: ”Nu este orientat pentru dezvoltarea României. Profesorii primesc creșteri mici. Pentru pensionari sărbătorile sunt un chin”

Senatorul AUR Botoșani, Dorinel Cosma a declarat că proiectul de buget pentru 2024 este unul menit să apere interesele politice ale PSD și PNL, chiar dacă îi va sărăci pe români.

”Liberalii au anunțat că proiectul de buget pentru 2024 este unul chibzuit. Cunoscând obiceiurile nu tocmai corecte a partidelor care ne-au guvernat până acum, el înseamnă cel mai probabil asigurarea liniștii primarilor petnru anul electoral. Nu este un buget orientat pentru interesul național, nu este orientat spre dezvoltarea României, ci este un buget electoral. Ministerul Dezvoltării primește mai mult cu 60% în 2024 astfel încât PSD și PNL se asigură că primarii sunt mulțumiți și vor avea mai multă tragere de inimă în anul care urmează”, a declarat Dorinel Cosma.

Acesta a precizat că mai multe categorii de bugetari vor primi măriri salariale pentru a nu protesta în 2024, dar a dat exemplu păcălirii dascălilor de către actuala guvernare.

”Pensiile se majorează cu sume derizorii, iar salariile profesorilor cu 13%, nu cu 40% Recent, Comisia Europeană se mira cum pot românii să supraviețuiască cu pensii sub 1500 de lei. Noi, toți ceilalți români care nu am fost părtași la jefuirea țării, ne întrebăm de 34 de ani. Peste 1 milion de români au pensii de circa 1100 lei, iar mulți din agricultură sub 1000 de lei. Guvernanții se prefac că sărbătorile sunt un chin, nu o bucurie pentru bunicii care nu supravieșțuiesc din aceste pensii. Nevoile bunicilor, ale păribnților, viitorul copiilor, sprijinirea producăptorilor locali, relansarea economică a satelor românești, acestea sunt lucrurile care ar trebui să se afle pe masa guvernanților”, a completat Dorinel Cosma.