Știri locale

Avocat Poroșnicu despre șpăgile pentru angajările la Spitalul Județean: ”Dacă situația nu este izolată, ar trebui să ne temem, cu toții”

Sursa: pagina de Facebook Avocat Porosnicu Gianina Vera

Avocata Gianina Vera Poroșnicu, cea care reprezintă familia Alexandrei Ivanov, tânăra moartă în chinuri la Maternitatea Botoșani, a declarat că dosarul șpăgilor pentru angajările la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, care zguduie din nou sistemul sanitar botoșănean, poate evolua foarte rapid.

”Până în prezent nu au apărut indicii privind vreo legătură între aceste demersuri ale procurorilor și ancheta penală în așa-numitul „caz Alexandra”. În ceea ce mă privește, ca avocat, nu doresc să fac comentarii în privința acestui dosar, cu atât mai mult cu cât situația pare să evolueze foarte rapid. În calitate de cetățean, îmi doresc ca în această instituție și în toate spitalele din România să domnească o stare de deplină legalitate, pentru că altfel nu putem spera să primim servicii medicale corespunzătoare. După cum știți, nu fac niciodată comentarii despre partide, politicieni sau șefi de instituții administrative. În calitate de avocat al familiei Alexandrei Ivanov, sunt dispusă să dialoghez cu absolut toți cei care – până la proba contrarie – dau dovadă de bună credință în demersurile lor”, a declarat Poroșnicu.

Aceasta a precizat, însă, că există însă și motive mari de îngrijorare pentru populația care apelează la serviciile unității medicale în cazul în care descinderile DNA de la Spital și Consiliul Județean confirmă suspiciunile.

”În fine, o mărturisire. Dacă – repet, dacă – fie și o parte din ceea ce intuiesc eu că motivează acțiunile DNA se confirmă, ar fi foarte grav. Dacă – repet, dacă – situația nu este una izolată, ar trebui să ne temem, cu toții”, a concluzionat avocatul Gianina Vera Poroșnicu, făcând referire la profesionalismul îndoielnic al celor care au dat șpăgile pentru a se angaja.