Știri locale

Avocata familiei Alexandrei Ivanov se logodește cu un om de afaceri de origine siriană

Este unul dintre puținii avocați din țară care a avut curajul să lupte cu abuzurile din sistemul Sanitar și să lupte pentru drepturile pacienților și despăgubirea acestora din asigurările de malpraxis, iar acum se logodește cu un celebru om de afaceri care provine dintr-o familie din Siria care are cu România relații vechi.

Dragi prieteni, dați-mi voie să vă vorbesc, astăzi, despre o persoană foarte importantă – iar la sfârșit veți înțelege de ce, așa și-a început Gianina Vera Poroșnicu ultima sa postare de pe pagina de Facebook.

Gianina Poroșnicu a ținut capul de afiș al presei locale, regionale și naționale după ce a devenit avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani în luna august, caz care a stârnit cele mai mari proteste de stradă din Botoșani după Revoluție.

Postarea avocatei din Iași continuă cu o descriere detaliată a celui ales să-i fie jumătatea în viața personală.

Jullio al-Attar este un membru respectat al comunității de afaceri bucureștene, cetățean român și îndrăgostit de țara noastră. A avut ocazia să o cunoască de foarte tânăr, tatăl său fiind ambasador al Siriei în România, în anii 1980. Doctor în relații internaționale și profesor universitar, acesta făcea parte dintr-o veritabilă elită politică a țării. De altfel, mătușa lui Jullio, doamna Najah al-Attar este, astăzi, vicepreședintele Republicii Arabe Siriene. Era un mediu care privilegia educația serioasă și, în același timp, curiozitatea de a cunoaște și de a interacționa cu alte culturi. Probabil că astfel se explică deschiderea lui Jullio și ușurința cu care s-a integrat în societatea românească și – cu discreție – în elitele românești 

De profesie medic stomatolog, avea să opteze pentru „internațional”. Nu i-a urmat tatălui său în diplomația propriu-zisă, politică, ci s-a orientat către business și, în multe ipostaze, către diplomația economică. Are, cu siguranță, discreția unui diplomat, combinată cu rafinamentul și seninătatea unui om principial, călăuzit de valori, mereu doritor să ajute, să facă bine. Are o experiență de viață extraordinară pentru că a cunoscut, de-a lungul anilor, multă lume. Spre exemplu, în timpul mandatului tatălui său de ambasador în România, a fost vecin cu familia Ceaușescu: clădirea ambasadei se afla chiar lângă reședința cuplului conducător, iar, mult mai târziu, Nicu Ceaușescu și-a trăit ultimii ani în mansarda lui Jullio.

Astăzi, în casa sa din București nu intră oricine – dar toți cei care o fac spun că ea oglindește rafinamentul și bunul gust al proprietarului. Sunt calități completate de înțelepciune și de o mare, imensă bunătate 

Așadar, de ce am simțit nevoia să vă spun aceste lucruri? Pentru că Jullio al-Attar și Gianina Vera Poroșnicu au decis ca, de acum încolo, să pășească împreună, să împartă clipele bune și pe cele grele, să se descopere în fiecare zi, să se iubească și să se respecte. Logodna noastră este cadoul pe care ni-l facem unul celuilalt, iar eu sunt fericită, a încheiat Gianina Vera Poroșnicu.