Știri locale

Avocata familiei Alexandrei a reacționat la concedierea medicului de gardă: ”O măsură necesară, dar cu mare întârziere”

Conducerea Spitalului Județean Botoșani a decis să o concedieze pe doctorița care era de gardă când Alexandra Ivanov a murit în chinuri la Maternitate.

Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei, a transmis o reacție la decizia luată de Spitalul Județean cu 1 decembrie 2023.

”Referitor la decizia conducerii Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de a înceta raporturile de serviciu cu dr. Mariana Pitrop, prin desfacerea contractului de muncă, apreciem că este o măsură necesară, dar care a fost adoptată cu mare întârziere. În calitate de reprezentant legal al familiei Alexandrei Ivanov, tânăra decedată în maternitatea Spitalului în dimineața zilei de 18 august, când dr. Pitrop era medic de gardă, consider că botoșănenii au nevoie de dovezi clare că noua conducere a Spitalului ia măsuri de remediere a disfuncționalităților – unele dintre ele, așa cum s-a văzut, putând avea consecințe foarte grave.  Demersul juridic familiei Alexandrei Ivanov își propune să atragă atenția asupra nevoii urgente de schimbare, pentru ca asemenea drame să nu se mai repete. Încetarea colaborării cu dr. Pitrop nu este decât unul dintre primii pași în această direcție, fiind necesare dovezi concrete că la Spitalul Județean „Mavromati” se respectă cu strictețe toate procedurile și că acreditarea acestei instituții, obținută pe baza unui dosar ce include și aspectele de acest gen, a fost justificată. În fine, doresc să asigur opinia publică din Botoșani și din țară că ancheta penală se desfășoară într-un mod foarte serios și că, la finalul ei, opinia publică se va putea convinge, dacă mai este nevoie, de justețea poziției adoptate de familia Alexandrei Ivanov, inclusiv în ceea ce privește despăgubirile solicitate de la cei ce vor fi găsiți vinovați de moartea tragică a Alexandrei”, a precizat Gianina Vera Poroșnicu.