Administrație Știri locale

Guvernul a aprobat investiția de 341 milioane lei din fonduri europene pentru ”Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani”. Urmează licitația!

A fost emisă Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiţii ,,Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani”.

Este primul proiect important pe care Zona Metropolitană îl aduce la stadiul licitației.

Investiția are o valoare totală de peste 341,28 milioane lei inclusiv TVA, prevăzută a fi realizată din fonduri externe nerambursabile, prin programul de finanțate pentru transporturi al Uniunii Europe aferent perioadei 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.


”Investiția este prevăzută a fi finalizată în termen de 2 ani, finanțarea urmând să fie eșalonată după cum urmează: 157 milioane de lei în primul an de execuție a lucrărilor și restul de 184,2 milioane lei în cel de-al doilea an. Indicatorii tehnico-economici aprobați includ lucrările pentru o lungime a șoselei de Centură de circa 10 km, inclusiv structuri din categoria pod/pasaj. Pe lângă implicațiile pozitive pentru dezvoltarea regională, această investiție va asigura legătura Municipiului Botoșani cu Iași și Suceava și va contribui la scoaterea traficului greu din Municipiul Botoșani și decongestionarea traficului localitate, tranzitată la ora actuală de 3 drumuri naționale”, se precizează în Hotărârea de Guvern.

Acesta este pasul birocratic de care avea nevoie investiția pentru a putea fi scoasă la licitație de Zona Metropolitană Botoșani.