Administrație Știri locale

4,26 milioane lei din PNRR pentru sediul Evidenței Populației

O nouă investiție importantă pentru Botoșani realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către Consiliul Județean Botoșani.

4,26 milioane de lei vor costa luctările de consolidarea seismică și reabilitare energetică a clădirii „Elena Doamna”, în care va funcționa Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor Botoșani. În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Botoșani va asigura o cofinanțare de 281 de mii de lei.

„Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor are nevoie de un spațiu adecvat vremurilor pentru a-și desfășura activitatea, iar clădirea «Elena Doamna» reprezintă cea mai bună soluție. Din acest motiv, am aplicat pe PNRR și am obținut o finanțare de 4 milioane de lei pentru reabilitarea și consolidarea clădirii care nu mai era folosită de foarte mulți ani. Am realizat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții și Proiectul Tehnic, după care s-a scos la licitație execuția lucrărilor”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul licitației au fost depuse oferte de către două asocieri de firme din Botoșani. „Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai repede procedura de licitație, să avem un constructor care să demareze lucrările de consolidare și modernizare a clădirii. A fost o oportunitate ca aceste lucrări să poată fi finanțate prin PNRR, o oportunitate pe care Consiliul Județean Botoșani a valorificat-o, pentru că prioritar este să finanțăm investițiile județene din fondurile europene”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

ABC-CON International