
Vineri a avut loc a doua ediție a ”Târgului de toamnă” a Școlii generale nr. 17 Botoșani. Târgul de la Școala 17 a întrecut cu mult târgurile organizate în multe comune din județ, inclusiv ultimul târg agricol organizat la Piața Centrală a municipiului Botoșani de autorități și fermieri.
De la fructe și legume, la miere de albine, dulcețuri și compoturi, tocane, la tarte și ciocolată de casă, biscuiți, sucuri și până la tablouri și bijuterii hand-made au putut fi cumpărate de la târgul Școlii 17.
Elevii au învățat cu părinții cum se produc diferite bunătăți de toamnă, au ambalat și etichetat produsele, au stabilit un preț și au încercat să aibă oferte cât mai atractive pentru a vinde stocul de bunătăți și a nu rămâne cu ele nevalorificate.
Copiii au spus că au muncit alături de părinți și că le plac banii, având tehnici de vânzare mult mai bune decât mulți adulți din acest sector economic, fiind o adevărată lecție de antreprenoriat.
La ediția din acest an au participat cu produse 13 clase din Școala 17 la târgul organizat de prof. înv. primar Anca Bogdana Dumitriu, care este și coordonator de programe și proiecte educative la nivelul școlii, Carmen Onofrei și Alina Rus.
Deschiderea a târgului a fost făcuă de Vasile Asiminicesei, directorul Școlii 17, Monica Iliescu, director ajunct, primarul Cosmin Andrei, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc și Olguța Șchiopu, inspector învățământul primar.
”Astăzi a fost o zi de sărbătoare în curtea școlii noastre, unde am desfășurat „Târgul de toamnă”, activitate din cadrul proiectului ” Bogățiile toamnei „. În acest an a avut loc cea de-a II-a ediție și a unit munca, tenacitatea și dăruirea elevilor, părinților și cadrelor didactice de la cele 13 clase participante. Scopul proiectului a fost dezvoltarea capacității de cunoaștere și înțelegere a mediului înconjurător, conștientizarea importanței educației economice prin prestarea muncii cinstite, a reciclării, refolosirii și reutilizării unor materiale, precum și dezvoltarea unor aptitudini gospodărești. Iată cum un eveniment amplu poate aduce numeroase beneficii în educația și dezvoltarea elevilor. Mulțumim tuturor cadrelor didactice, părinților și nu în ultimul rând elevilor pentru implicarea și ajutorul oferit! Mulțumim conducerii unității de învățământ pentru tot sprijinul acordat, precum și tuturor invitaților pentru prezența la acest eveniment”, a declarat Anca-Bogdana Dumitriu.
