Administrație Știri locale

Cornilă și Federovici au obținut de la ministrul Mediului angajamentul unor ședințe săptămânale pentru reluarea lucrărilor la barajul de la Vârfu Câmpului

Vizita ministrului Mediului la Botoșani, băcăuanul Mircea Fechet, a lăsat în urmă și speranțe uriașe că autoritățile județene au convins demnitarul despre importanța strategic a reluării lucrărilor pentru finalizarea construirii barajului de la Vârfu Câmpului.

Prefectul Sorin Cornilă și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, i-au prezentat, cu abordări diferite, importanța acestei investiții pentru județ, iar ministrul a propus șefilor instituțiilor din subordinea lui să se organizeze ședințe săptămânale de progres în care să se analizeze pașii făcuți pentru deblocarea acestei investiții și pașii legali necesari în acest sens.

La barajul de la Vârfu Câmpului, constuit în proporție de peste 85%, este o zonă protejată de mediu și trebuie o derogare, la fel ca pe șantierul autostrăzii A7, sau clasificarea ca investiție strategică pentru a se putea relua lucrările. Acestea au început în urmă cu 35 de ani, iar finanțarea se face prin bani de la Banca Mondială.

Pentru județul Botoșani este vitală reluarea lucrărilor la acest baraj pe Siret pentru a constitui o nouă sursă de apă pentru municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi și toate comunele din nord până în sud, deoarece actuala acumulare de apă de la Bucecea are un grad foarte mare de colmatare și se estimează că în zece ani nu mai poate fi folosită.

ABC-CON International