Administrație Știri locale

Ministrul Mediului a vizitat orașul Ștefănești. Buțura atrage fonduri de mediu pentru o nouă piață și eficientizarea energetică a Casei de Cultură

Orașul Ștefănești a primit vizita lui Mirea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În vizita în orașul condus de Florin Buțura, ministrul Fechet a fost însoțit de Prefectul Sorin Cornilă, dar și de Mălin Paicu, directorul adjunct al Administrației Fondului pentru Mediu,  directorul general al Ministerului, doamna Dorina Mocanu, președintele PNL Botoșani, deputatul Costel Şoptică , directorul de cabinet al ministrului, Andreea Diaconu, directorul de comunicare al ministrului, Mihai Dragan și consilierul ministrului, Iancu Cosmin Alexandru. La Ștefănești au ajuns și Verginel Gireadă, primar al comunei Mihai Eminescu și prim-vicepreședinte al PNL Botoșani, dar și Dan Oloeriu, primar al orașului Flămânzi.

Temele principale de discuție au fost proiectele și programele care sunt în derulare şi care urmează a fi lansate.

”În prezent, la nivelul orașului Ștefănești avem patru proiecte cu finanțare din bugetul de stat prin programe guvernamentale și europene. Cele două proiecte contractate sunt pentru  Modernizarea întregii rețele de iluminat stradal – valoare 1.251.462 lei; Stații de încărcare auto în Ștefănești – valoare 379.889 lei. De asemenea, avem în diferite etape de lucru și Eficiența energetică pentru Casa de Cultură Ștefănești și construirea unei noi piețe agroalimentare”, a declarat Florin Buțura.

ABC-CON International