Administrație Știri locale

FOTO Covor asfaltic nou între Leorda-Brăești-Văculești

Un nou tronson din drumul național Botoșani-Dorohoi este supus lucrărilor de întreținere prin turnarea unui strat nou de asfalt.

Senatorul PNL Cristian Achiței, cel care monitorizează lucrările de infrastructură de pe drumurile naționale și județene, a declarat că se toarnă asfalt pe porțiunea la care s-a lucrat mult la burdușiri.

”Lucrările de întreținere care se execută pe Drumul Național DN 29B Botoșani-Dorohoi, între km 14+155 (Leorda) și km 24+702 (Văculești), au ajuns la stadiul turnării covorului asfaltic executat la cald. Pe segmentele de drum pe care se toarnă asfalt circulația este restricționată cu ajutorul semafoarelor. Prezentate în mod exagerat, din rațiuni electorale, de către unii politicieni botoșăneni drept ”complexe”, lucrările de întreținere efectuate pe acest sector de drum național au fost practic întrerupte pe durata câtorva săptămâni, după tratarea burdușirilor locale, fiind nevoiți să contribuim cu toții la compactarea cu propriile mașini a materialului pietros. Sper să reușim anul acesta să continuăm lucrările de întreținere și pe tronsonul cuprins între km 10+000 – km 14+000”, a declarat senatorul Cristian Achiței, președintele PNL Organizația Municipală Botoșani.

Lucrările sunt efectuate la comanda Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și sunt efectuate de compania botoșăneană Conrec SA.

ABC-CON International