Administrație Știri locale

VIDEO Botoșani, printre puținele orașe din România în care există defibrilatoare automate la Primărie, Direcția de Taxe și Sala Polivalentă

Botoșani a trecut în rândul puținelor localități din România în care există defibrilatoare montate în câteva din spațiile publice aflate ăîn administrarea Primăriei Municipiului.

Primarul Cosmin Andrei și medicul Ramona Guraliuc, șeful Unității de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, au organizat o prezentare a proiectului dotării cu patru defibrilatoare chiar astăzi, de Ziua Europoeană a Resuscitării.

Cele patru defibrilatoare automate sunt montate la Primăria Municipiului Botoșani, la Casa Cărții, Direcția de Taxe și Impozite Locale și la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă”.

Evenimentul a fost marcat în fața sediului Primăriei municipiului Botoșani și au asistat funcționarii din instituție, polițiștii locali și funcționari ai Direcției de Sport și Agrement care administrează sala polivalentă.

Municipalitatea deține 4 astfel de aparate, achiziționate în vederea aplicării unei măsuri de prim-ajutor cetățenilor care se adresează autorității publice locale dar și angajaților, cât și la recomandarea Consiliului European de Resuscitare.

”Am sărbătorit ZIUA EUROPEANĂ A RESUSCITĂRII într-un mod inedit! Personalul medical din cadrul UPU-SMURD al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a susținut o prezentare privind utilizarea corectă și eficientă a defibrilatoarelor achiziționate de municipalitate. Echipajul medical a explicat colegilor din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani noțiuni despre defibrilare, care este scopul acesteia, ce este defibrilatorul și cel mai important, cum se utilizează! Din nefericire, în trecut au existat situații în care finalul ar fi putut fi cu totul altul dacă la îndemâna personalului din primărie ar fi existat astfel de aparate. Viața are prioritate și am investit pe linia de acordare a primului ajutor. Aparatele pot fi folosite de colegii din primărie, în baza unui instructaj ca cel care a avut loc și astăzi!”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

ABC-CON International