Știri locale

7 milioane euro daune solicitate pentru copiii și familia Alexandrei, tânăra moartă în chinuri la Maternitate

Puțin peste 7 milioane de euro, mai precis 7,05 milioane euro, vor fi cerute drept daune pentru familia Alexandrei Ivanov, tânăra moartă în chinuri la Maternitatea Botoșani pe 18 august.

Avocata Gianina Poroșnicu a depus astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava cererea de constituire părți civile a membrilor familiei Alexandrei în dosarul de anchetă privind decesul acesteia.

Valoarea totală a daunelor solicitate se ridică la 7.050.000 euro.

Daunele au fost repartizate astfel: câte un milion de euro pentru fiecare copil al Alexandrei, 500.000 euro pentru soțul acesteia, 500.000 euro pentru fratele Alexandrei, câte 1,4 milioane euro pentru părinții ei, câte 500.000 euro pentru cei trei bunici, 100.000 euro pentru cumnatul ei și 50.000 euro pentru fetița botezată și crescută ca propriul copil.

Avocata a formulat câte o motivare în dreptul fiecărei despăgubiri materiale solicitate. Banii ar urma să fie primiți de la cadrele medicale anchetate și de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, mai precis din asigurările profesionale ale acestor părți.

Vă reamintim că Alexandra Ivanov s-a prezentat în noaptea de 17 spre 18 august la Maternitatea Botoșani după ce i s-a făcut rău având o sarcină de peste trei luni care s-a oprit din evoluție. Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică, timp de mai bine de 7 ORE tânăra de 25 de ani nu a primit niciun fel de îngrijiri din partea medicului de gardă în ciuda numeroaselor mesaje primite de acesta de la Alexandra, mesaje făcute publice de fratele ei, Vlad Miron.

Moartea în chinuri a Alexandrei au stârnit cele mai ample proteste de stradă din istoria județului Botoșani, de 25 de zile consecutive botoșănenii se adună seară de seară în fața Palatului Administrativ, aprind lumânări pentru Alexandra și cer dreptate pentru aceasta. Până acum singurul care a plătit pentru acest caz a fost Angel Călin, fostul manager al Spitalului Județean, care a fost demis la doar 7 săptămâni de la instalarea în funcție.

ABC-CON International