Administrație Știri locale

Au fost finalizate cele două case de peste un milion de euro care vor înlocui centrul de plasament din Trușești

DCIM\100MEDIA\DJI_0905.JPG

Consiliul Județean Botoșani și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) continuă investițiile pentru modernizarea sistemului de asistență socială.

Construcția celor două case de tip familial pentru copii – care vor înlocui unul dintre cele mai vechi centre de plasament, „Sfântul Nicolae” Trușești – a fost finalizată. Noile case au nume cu rezonanță de poveste – „Hansel și Gretel”. „Este un proiect care le va permite copiilor să se dezvolte într-o structură de asistență socială cât mai apropiată de modelul familial. Vrem să oferim copiilor pe care îi avem în asistență cele mai bune condiții și facem toate eforturile ca ei să nu simtă lipsa familiei. Cele două case, care au câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi și living, pot găzdui 24 de copii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea proiectului este de peste 5,5 milioane lei, 2,5 milioane fiind asigurate din fonduri europene prin Programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de Consiliul Județean Botoșani.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, care are în coordonare DGASPC, susține că la nivelul instituției se pune un mare accent pe latura socială. „O societate modernă, dincolo de investițiile în infrastructură, presupune și asigurarea condițiilor optime pentru persoanele care au nevoie de sprijinul statului. Asta facem noi prin intermediul DGASPC”, a declarat Dorin Birta.

În cadrul acestui proiect, pe lângă cele două case de tip familial, va mai fi construit, până la finele anului, un centru de zi, la care vor avea acces și copii din comunitatea locală.