Știri locale

Mai scăpăm de un drum județean de piatră. A fost finalizată licitația pentru drumul Lozna – Călinești – DN29C – Talpa

Drumul Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, va fi modernizat prin intermediul unei finanțări obținute de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația și a desemnat o asociere formată din firmele botoșănene Big Conf și Cornells Floor.

„Modernizarea Drumului Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, este un proiect important pentru Consiliul Județean Botoșani. Investiția, una dintre cele mai solicitate de către locuitorii din zona de Nord-Vest a județului, a devenit prioritară pentru actualul executiv al Consiliului Județean, care a identificat soluția de finanțare și și-a asumat realizarea documentației tehnice pentru a scurta perioada de implementare. Este un proiect care va trebui finalizat în următoarele 18 luni și care va aduce noi oportunități de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 27 de milioane de lei, din care 26,5 milioane de lei o reprezintă finanțarea obținută prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferența este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani. Durata de execuție este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În ultimele două luni, au început lucrările de modernizare pe trei sectoare de drum județean (DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca; DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C și Dl294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni), care totalizează aproximativ 25 de kilometri. De asemenea, urmează a mai fi scos la licitație pentru executarea lucrărilor de modernizare pe 10 kilometri din DJ291D Oroftiana; Baranca – Bajura. „Investițiile în infrastructură creează premisele dezvoltării județului, iar echipa Consiliului Județean demonstrează că are capacitatea de a demara proiecte mult așteptate de botoșăneni”, a conchis

Doina Federovici.