Administrație Știri locale

Achiței: ”LUCRĂM PESTE TOT! Intrările în oraș, reparate de CNAIR prin SDN Botoșani”

După ce primarul Cosmin Andrei și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, s-au filmat la startul lucrărilor de asfaltare a intrărilor în municipiu de pe drumurile naționale, președintele PNL Organizația Municipală Botoșani, senatorul Cristian Achiței, a spus că lucrările sunt finanțate de Drumurile Naționale.

LUCRĂM PESTE TOT! Intrările în oraș, reparate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin SDN Botoșani. Sub coordonarea Secției de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, patru dintre intrările în Municipiul Botoșani urmează să fie reparate în această vară. Este vorba de intrările dinspre Iași, Suceava, Ștefănești și Săveni. Cele patru tronsoane de drumuri naționale au fost preluate temporar din administrarea municipiului în baza unui protocol ce prevede ”executarea lucrărilor de reparații”, semnat din partea CNAIR de directorul general, liberalul Cristian Pistol. Execuția tuturor lucrărilor de reparații preluate temporar din administrarea municipiului se va face cu fonduri din bugetul de stat pe acest an, alocat lucrărilor de întreținere și reparații a drumurilor naționale din județul Botoșani, a declarat Cristian Achiței.

La această dată sunt în curs de realizare lucrări de reparații pe tronsonul de la intrarea în Botoșani dinspre Iași (de la km 71+100 al DN 28B). Ambele benzi de pe sensul de urcare de la Lebăda au fost deja asfaltate, ca și o parte din Calea Națională, până la km 74+100. Pe cele două benzi aflate pe sensul de coborâre aceleași lucrări se execută în aceste zile.