Administrație Știri locale

Echipamente medicale și mobilier nou pentru UPU

Comunicat de presă:

Echipamente medicale și elemente de mobilier modern în valoare totală de 800.000 lei au fost achiziționate pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Au fost livrate deja mai multe loturi de echipamente medicale care constau în: sistem de compresie toracică, bronhofibroscop pentru intubații dificile și lavaj, ecograf portabil, set laringoscop cu fibră optică, monitoare funcții vitale, lămpi de examinare, lămpi UV mobile și fixe, lămpi scialite și aspiratoare portabile. De asemenea, au fost achiziționate elemente moderne de birou pentru personalul sanitar care deservește Unitatea de Primiri Urgențe.

          „Sănătatea botoșănenilor trebuie să fie pe primul loc. Consiliul Județean Botoșani a investit continuu în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean «Mavromati» Botoșani, pentru ca botoșănenii să poată beneficia de cele mai bune servicii medicale. S-a asigurat tot confortul personalului sanitar, pentru ca acesta să poată fi concentrat doar pe activitatea medicală, să manifeste empatie față de pacienți, să fie receptivi la nevoile acestora și să micșoreze timpii de intervenție. Ne dorim ca eforturile administrative pe care le face Consiliul Județean să fie dublate și de cele ale personalului medical.”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând că investițiile în sistemul sanitar vor continua.

          „S-au încheiat achizițiile pentru alte două loturi de produse medicale și mobilier în valoare de aproximativ 200 de mii de lei. Astfel, în perioada următoare, la UPU Botoșani va mai ajunge un manechin de resuscitare și mai multe elemente de mobilier metalic”, a mai arătat Doina Federovici.

          În ultimii doi ani, valoarea totală a investițiilor realizate în UPU și a achizițiilor de aparatură și echipamente medicale se ridică la peste 12,5 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Din suma investită, 6,6 milioane de lei sunt fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional, iar 4,9 milioane de lei o reprezintă partea de cofinanțare asumată de Consiliul Județean Botoșani. De asemenea, din fondurile proprii ale Spitalului Județean s-au achiziționat mobilier și elemente pentru dotările conexe în valoare de un milion de lei.