Administrație Știri locale

VIDEO Achiței nu îl lasă pe Grindeanu să uite de ciotul de 2,5 kilometri de la mijlocul drumului Botoșani-Ștefănești

Senatorul liberal Cristian Achiței a transmis o interpelare ministrului Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, prin care îi reamintește acestuia că la finalul modernizării drumului național Botoșani-Ștefănești, DN 29D, legătura cu vama Stânca, va fi un ”ciot” aproape impracticabil.

”Este inacceptabil ca un tronson relativ scurt, de 2,5 km, între km 18+500 – km 21+000, să rămână nemodernizat, aproximativ la mijlocul unui întreg drum național care va arăta impecabil. Este vorba de acel segment de drum care a fost construit în urmă cu mai mult de 10 ani și ulterior s-a degradat. Cei 2,5 km nu au putut fi cuprinși în proiectul de modernizare a întregului DN 29D, care acum se apropie de final, din cauză că, la data respectivă, exista un litigiu pe rol între CNAIR și constructor cu privire tocmai la acel tronson. Este motivul pentru care, după finalizarea în justiție a litigiului, am reușit să finalizăm expertiza tehnică a celor 2,5 km, în anul 2021. Ulterior, pentru a urmări progresul acestei investiții, i-am adresat, de la tribuna Parlamentului, o serie de interpelări ministrului Transporturilor, ultima dintre ele chiar săptămâna trecută, a postat senatorul Cristian Achiței, președintele Organizației Municipale PNL Botoșani, pe contul său de Facebook.

Parlamentarul botoșănean l-a ”bombardat” cu interpelări pe Sorin Grindeanu de când acesta este ministrul Transporturilor pe teme legate de modernizări ale drumurilor naționale și a podurilor și podețelor de pe dn-uri.

”Sunt optimist în privința reușitei demersurilor pe care le fac în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, astfel încât în cel mai scurt timp problema să poată fi rezolvată, iar cei 2,5 km de drum să fie la rândul lor modernizați. Am adresat această ultimă interpelare a ministrului Transporturilor pe tema tronsonului de 2,5 km miercuri, în ultima ședință de întrebări și interpelări din sesiunea parlamentară recent încheiată”, a completat Achiței.

ABC-CON International