Administrație Știri locale

Conrec, Transasfalt Prod și Elproex vor moderniza drumul județean Dobârceni – Murguța – Ștefănești

O asociere de firme din Botoșani va moderniza drumul județean de piatră DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești! Finanțarea proiectului, în valoare de aproximativ 44,6 de milioane de lei, este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” (38,6 milioane lei), respectiv bugetul Consiliului Județean Botoșani (6 milioane lei). În urma licitației realizate de către Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a fost admisă oferta depusă de asocierea formată din firmele botoșănene: Conrec, Transasfalt Prod și Elproex.

„Continuăm procesul de modernizare a infrastructurii rutiere județene. Am promis că punem un accent deosebit pe dezvoltarea județului, iar aceasta nu se poate face fără o rețea de drumuri de calitate în întreg județul Botoșani. Prin modernizarea DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești, rezolvăm problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului, creând o alternativă modernă de circulație locuitorilor din zonă și nu numai”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Durata de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. „Imediat ce toate procedurile legale vor fi încheiate, vom emite ordinul de începere a lucrărilor, astfel încât constructorul să beneficieze de o perioadă cât mai lungă de vreme bună. În acest an vom avea lucrări extinse pe drumurile care sunt în administrarea DJDP, fie că vorbim de lucrări de modernizare sau intervenții în cadrul programului de întreținere pe timp de vară”, a declarat Dorin Birta.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro. „Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, ne-am asumat noi proiectarea și astfel, astăzi suntem în ipostaza de a demara proiecte mult așteptate de botoșăneni”, a conchis Doina Federovici.

ABC-CON International