Administrație Știri locale

Federovici și primarii, proiect PNRR de 6 milioane de euro pentru microbuze școlare electrice în 26 de comune

Consiliul Județean Botoșani va valorifica o nouă oportunitate de atragere a fondurilor disponibile în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În ședință de plen, Consiliul Județean Botoșani va aproba depunerea cererii de finanțare și implementare a proiectului „Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din județul Botoșani, prin achiziționarea de microbuze școlare «verzi»”.

Proiectul va fi derulat de către Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu 26 de comune beneficiare, cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației Naționale, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare din cadrul PNRR.

Valoarea eligibilă a proiectului este de maximum 6.097.560,97 de euro, fără TVA, cheltuielile neeligibile și diferențele rezultate din implementare urmând a fi asigurate de către Consiliul Județean Botoșani.

„Este un proiect binevenit pentru școlile din județ, pentru asigurarea accesului la școală a copiilor din zonele defavorizate. Consiliul Județean va depune acest proiect în parteneriat cu 26 de comune și va asigura cheltuielile de cofinanțare. Niciun efort nu este prea mare pentru copiii noștri, pentru educația lor. Trebuie să conștientizăm cu toții că fără educație nu avem viitor și că accentul trebuie să cadă pe copii. Ei sunt principalii beneficiari ai sistemului de învățământ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Comunele partenere Consiliului Județean în acest proiect sunt: Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești, Corni, Coșula, Cristești, Cristinești, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu- Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Păltiniș, Prăjeni, Roma, Santa-Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.

„La nivelul județului, necesarul de microbuze este mult mai mare și vom continua să căutăm soluții și pentru celelalte comune, care vor avea prioritate la deschiderea altor axe de finanțare. Am promis că vom valorifica orice posibilitate de a atrage fonduri în județ și asta facem. Vom continua pe această linie, pentru că doar așa vom putea dezvolta județul Botoșani”, a conchis Doina Federovici.

Prin acest apel PNRR se finanțează exclusiv microbuze școlare electrice cu o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care un loc pentru persoane cu dizabilități, plus un loc pentru conducătorul auto.

Comunicat de presă

ABC-CON International