Administrație Știri locale

Agnes Holca a avut dreptate! Spitalul Județean a ratat o sumă uriașă din contractul cu Casa de Asigurări VIDEO

O ”bombă” de milioane de lei explodează la Consiliul Județean Botoșani!

Spitalul Județean Botoșani a ratat în primele 5 luni din 2023 6,7 milioane lei din contractul cu Casa Asigurărilor de Sănătate.

Primul semnal de alarmă cu privire la banii pierduți de Spitalul Județean din fondurile avute la dispoziție de la CAS a fost tras de consilierul județean liberal Agnes Holca, într-o emisiune la Tele M.

Tot la Tele M, directorul demisionar al Spitalului Județean, Doina Caba, a recunoscut că suma ratată din contractul cu CAS este consistentă.

”În primele 4 luni nu am tras aproape 6 milioane lei de la Casa de Asigurări. Contractul cu CAS este de 9 milioane lei într-o lună, nici în mai 750.000 nu am luat de la Casa de Asigurări”, a declarat Doina Caba.

Aceasta a spus că indicatorii cei mai slabi sunt înregistrați la secțiile Pediatrie, Chirurgie Pediatrică și Obstetrică Ginecologie.

”Sunt câteva specialități la care a scăzut adresabilitatea, așa cum este Pediatria. Noi tocmai pornisem un proiect să comasăm două secții să reducem acolo pentru că sunt 120 de paturi de spitalizare continuă, mult prea mult pentru județul Botoșani. A scăzut natalitatea, părinții au câte un copil sau aleg alte domenii, privat, ori alte orașe”, a completat directorul Spitalului Județean.

Întrebată dacă fără ea Județeanul va reuși să își îndeplinească total contractul cu CAS, Caba a spus: ”Doamne, ajută! Am încredere!”.

Consilierul județean Agnes Holca a anunțat la Tele M că Spitalul Județean Botoșani ratează sume uriașe din contractul cu Casa de Asigurări deși nevoia de bani în sistemul sanitar botoșănean este foarte mare și toți banii contează enorm pentru ca botoșănenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

ABC-CON International