Politică Știri locale

USR Botoșani – protest spontan împotriva imposturii din noul guvern

Comunicat de presă: ”Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!” a fost mesajul inscripționat pe bannerul pe care l-au desfăcut cei de la USR Botoșani joi, la prânz, în fața Consiliului Județean și a Prefecturii. Mesajul transmis de useriștii prezenți în Piața Revoluției s-a dorit a fi un protest spontan față de impostura și incompetența ce caracterizează guvernele ce se rotesc în aceste zile la București.

USR Botoșani a cerut, încă o dată, tăierea pensiilor speciale și aducerea României pe cursul firesc de dezvoltare, cu ajutorul implicit al fondurilor europene ce sunt acum pe punctul de a fi pierdute. PNRR-ul, ce ar trebui să aducă mult-așteptata Autostradă a Moldovei, spitale la standarde europene și școli moderne, este pe punctul de a fi suspendat, fără ca sumele să mai poată fi atrase de România, iar motivul este refuzul guvernanților PSD și PNL de a respecta jaloanele stabilite cu Uniunea Europeană.

”Profităm de acest moment, al învestirii noului guvern, pentru a atrage atenția, din nou, asupra necesității eliminării pensiilor speciale! Cerem noului guvern să nu mai mimeze acțiunea, ci să treacă la treabă, așa cum nefireasca alianță nu a făcut până acum.

Domnul ex-prim-ministru Ciucă a anunțat reforma pensiilor speciale, dar nu a făcut lucrul acesta. Oare din cauză că el și soția lui sunt beneficiari ai acestor pensii și au încasat anul trecut aproape 3 miliarde de lei vechi?!

Domnul nou-premier Ciolacu, omul care nu a avut un serviciu până la 38 ani, s-a angajat să ducă la capăt aceasta misiune, pentru a nu rata banii prin PNRR. Până acum, această alianță a reușit cu brio să rateze aderarea la Schengen, a dus inflația și prețurile până la cer, a scos oamenii în stradă pentru că nu pot trăi decent cu salariile mici.”, a declarat Marcel Gheorghiță, președintele USR al filialei Municipiului Botoșani, cu ocazia protestului. Consilier local al Uniunii Salvați România, acesta a ținut să reamintească faptul că senatorii și deputații USR au demisionat, în mandatul trecut, înainte de finalizarea mandatului, tocmai pentru a nu beneficia de aceste pensii speciale!

ABC-CON International