Administrație Politică Știri locale

Achiței anunță deblocarea a 23,7 milioane lei pentru drumul Botoșani-Ștefănești. ”Modernizarea va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil”

”Blocajul de pe DN 29D Botoșani-Ștefănești va fi depășit”, a transmis senatorul Cristian Achiței, PNL Botoșani, după ce constructorul de pe acest șantier a mutat cea mai mare parte a utilajelor pe alte lucrări pentru că nu a mai fost plătit din noiembrie 2022.

Săptămâna viitoare, va fi deblocată o sumă de 23,7 milioane de lei, conform ofertei de bază, pentru decontarea facturilor înaintate de constructor. După finalizarea verificărilor și pe sumele rezultate din ajustări de prețuri se vor putea face toate plățile în baza actelor normative emise de guvernul condus de prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă care permit actualizarea prețurilor prevăzute în contractul inițial. Includ aici și Ordonanța de Urgență nr. 44/2023, emisă de guvern în data de 24 mai. Lucrarea propriu-zisă este aproape de finalizare și, după lămurirea tuturor aspectelor legate de valoarea facturilor ce trebuie decontate, constructorul va putea duce la bun sfârșit modernizarea acestui drum național atât de important pentru botoșăneni, a transmis senatorul Cristian Achiței.

Acesta a acuzat indirect liderii PSD Botoșani pentru că nu și-au folosit influența față de ministrul PSD al Transporturilor astfel încât să nu se ajungă la acest blocaj.

În timp ce făceam, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Senatul României, toate demersurile necesare pentru deblocarea situației, obținând rezultatele concrete pe care vi le-am expus, am fost neplăcut surprins să constat că alți politicieni botoșăneni au preferat să se lanseze în pasarea pe alți umeri a răspunderii pentru situația creată, în loc să își utilizeze influența politică asupra colegilor lor de partid din conducerea Ministerului Transporturilor, inclusiv la nivel de ministru. De altfel, însuși ministrul Sorin Grindeanu a părut în ultima perioadă mai preocupat să își conserve propria poziție în guvern decât de rezolvarea efectivă a situațiilor de blocaj și de întârziere înregistrate în derularea contractelor încheiate de minister cu diferiți constructori, a completat senatorul PNL.

Achiței a mai lansat un tir acuzator față de politicienii care încearcă să blocheze proiecte și anunță că această investiție, modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești, nu poate fi oprită:

Personal nu voi intra în niciun fel de război al declarațiilor contradictorii, preferat de oameni politici obișnuiți doar cu exerciții de imagine. Modernizarea Drumului Național DN 29D va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil, în beneficiul botoșănenilor. Orice tentativă cu substrat politic de a pune bețe în roate acestei investiții este condamnabilă și va fi sortită eșecului.

ABC-CON International