Administrație Știri locale

Federovici, despre blocajul de la Botoșani-Ștefănești: ”Sorin Grindeanu a solicitat CNAIR să facă în cel mai scurt timp plăți către constructor”

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a reacționat la blocajul de la șantierul drumului Botoșani-Ștefănești. Constructorul a retras utilajele, a blocat accesul la viaductul doi de la Stăuceni pentru că nu a mai fost plătit din noiembrie 2022.

Lucrările la această investiție sunt decontate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu de la PSD.

Federovici susține că se va implica în deblocarea situației și că Sorin Grindeanu a transmis deja CNAIR să achite restanțele către constructor.

Proiectul privind modernizarea DN 29D, Botoșani – Ștefănești, este implementat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar Consiliul Județean Botoșani nu este parte a contractului de lucrări. Consiliul Județean Botoșani nu a fost invitat la ședințele de progres ale acestui proiect important pentru județul Botoșani și nici nu a fost notificat oficial de către beneficiar sau antreprenor despre progresul fizic și financiar al lucrărilor pe DN 29D și/sau probleme ivite în derularea proiectului. Mă voi implica pentru deblocarea situației, așa cum am făcut ori de câte ori a fost nevoie. Am vorbit deja cu domnul vicepremier și ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a solicitat conducerii CNAIR să facă în cel mai scurt timp plăți către constructor în contul lucrărilor efectuate, a declarat Doina Federovici.

Aceasta a precizat că reprezentanții PNL sunt cei care supervizează lucrările la această investiție și îl acuză pe senatorul Cristian Achiței că a ”confiscat-o”.

Reiterez că proiectul de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești, este implementat de către CNAIR, companie condusă de reprezentantul PNL, Cristian Pistol, și supervizat și de SDN Botoșani, care administrează drumurile naționale din județ și care este condusă tot de către un reprezentant liberal.

Chiar dacă a fost o investiție pornită în urma demersurilor făcute de către echipa parlamentarilor PSD din mandatul trecut și a cărei licitație a fost, practic, finalizată în momentul în care guvernarea a fost preluată de PNL-USR, în 2019, domnul senator Cristian Achiței a confiscat-o, lăudându-se cu ea fără să fi făcut nimic în sensul implementării, în afara pozelor pentru publicitatea politică. „Monitorizarea” unei investiții înseamnă mai mult decât atât și presupune, printre altele, identificarea problemelor și căutarea soluțiilor optime la situațiile ivite pe parcursul execuției, a precizat Doina Federovici.