Știri locale

VIDEO Flori la mormântul lui George Enescu. Mirel Manea a marcat cei 70 de ani ai Filarmonicii Botoșani

Anul în care Filarmonica ”George Enescu” Botoșani împlinește 70 de ani de existență a fost marcat de marele artist Mirel Manea, directorul instituției, prin depunerea de flori la mormântul marelui compozitor român din Paris, Franța.

”Cum se poate celebra mai frumos cei 70 de ani de aniversare a Filoarmonicii dacă nu împărtășim această bucurie și cu marele maestru, cu spiritul lui, cu creația, rapsodiile care au fost scrise aici, la Paris. Sunt emoționat, mândru, deosebit de onorat să fiu astăzi, aici, alături de bunul meu prieten Liviu Sorinel”, a spus Mirel Manea lângă mormântul lui George Enescu.

Directorul Filarmonicii Botoșani s-a declarat întristat de faptul că mormântul lui George Enescu, un nume uriaș la nivel mondial, nu este pus în valoare așa cum trebuie în cel mai vizitat cimitir al planetei.

”Sunt trist pentru că se pare că Enescu este un anonim la Paris. Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu a oricăui anonim și este în cel mai vizitat cimitir de pe planetă, aici sunt mormintele multor personalități ale umanității. La intrare am văzut că numele marelui compozitor român nu apare în ghidul cimitirului, la litera E sunt doar două nume, nicidecum Enescu. Turiștii trec pe lângă mormânt neavând nici cea mai mică idee despre marele compozitor român născut la Botoșani”, a spus Mirel Manea, anunțând că va face demersurile necesare pentru schimbarea acestei situații.