Știri locale

USR Botoșani: Greva profesorilor este mai mult decât justificată

Comunicat de presă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ați putea să trăiți o lună cu un salariu de 2.424 de lei?

Atât câștigă profesorii debutanți!

 USR a depus o lege pentru mărirea salariilor profesorilor. Am depus amendamente la legea bugetului și legile educației. Au fost respinse.

Au respins mărirea salariilor profesorilor, apoi s-au ocupat de sinecuri și de pensiile speciale

Nicolae Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Câștigă din pensia specială mai mult decât

șapte profesori într-o lună.

Valeriu Zgonea încasează 55.000 de lei pe lună. Câștigă dintr-o sinecură aproape cât 23 de

profesori într-o lună.

Profesorii noștri merită salarii decente. Merită să fie respectați!

PSD și PNL, tăiați pensiile speciale și creșteți salariile profesorilor!

Profesorii au fost desconsiderați de la cap la coadă în aceste luni în care se stabilește viitorul educației. Ligia Deca și PNL-PSD joacă alba-neagra cu „uite salarii mărite, nu sunt salarii mărite”. Practic, profesorii au fost mințiți de toți miniștrii din ultimii doi ani, pe față.

USR consideră absolut cinic să îi împingi pe profesori, pe elevi și pe părinți către industria meditațiilor.  Actuala putere le spune profesorilor: ”ori plecați, ori stați pe salarii mizere, ori faceți meditații”. E jenant ca asta să fie viziunea despre educație. Învățământul românesc are nevoie de salarii mai mari pentru atragerea profesorilor valoroși către catedrele din țară. USR a depus mai multe amendamente pentru ca salariile profesorilor să crească, în așa fel încât aceștia să-și facă treaba și să nu prefere să plece în alte domenii, iar catedra să redevină atractivă pentru proaspeții absolvenți.

Pentru că nu sunt în stare să se ocupe de problemele reale ale cetățenilor (facturi tot mai mari, alimente scumpe, profesori în grevă pentru că au ajuns bătaia de joc a politicului din România Educată), PSD și PNL fac ceea ce ne-au obișnuit de 30 de ani. Se împrumută în numele nostru la sume-record ca să plătească tot dezmățul cu pilele de la partid în timp ce negociază ce loc de muncă va avea Ciucă după ce pleacă de la Palatul Victoria.

Domnul Ciucă să meargă la una dintre pensiile speciale ale domniei sale, că va avea două, iar PSD și PNL să nu mai tot calculeze cine pe ce scaun se așază. Să pună mâna să guverneze, iar dacă nu sunt în stare, să plece acasă!

ABC-CON International