Știri locale

VIDEO ”Atelierul de teatru” a câștigat festivalul LYCEUM 2023. ”Drama Club” și ”Alter”, pe podium

După trei zile de teatru, festivalul LYCEUM 2023 și-a stabilit câștigătorii. Juriul a decis că ”Atelierul de teatru” de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” merită să fie câștigătorul marelui trofeu.

Premii au primit și Drama Club de la Colegiul Național A.T. Laurian – ”Romeo și Julieta loading”, ALTER de la Liceul Pedagogic – ”Clubul etichetelor”.

Dacă ”Atelierul de teatru” și ”Drama club” au participat cu aceleași piese ca și în anii anteriori, ”ALTER” de la Pedagocic a pregătit în premieră spectacolul ”Clubul etichetelor” în doar două săptămâni cu o trupă formată aproape integral din debutanți. Cu toate acestea, ALTER s-a clasat pe locul doi și a avut și nominalizări la cele mai bune roluri principale și secundare.

PREMIERE LYCEUM 2023

Trofeul merge la Atelierul de teatru de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” – ”Antisocial”

Locul I Drama Club de la Colegiul Național A.T. Laurian – ”Romeo și Julieta loading”

Locul II ALTER de la Liceul Pedagogic – ”Clubul etichetelor”

Locul III Trupa de teatru a Liceului ”Alexandru cel Bun” – ”Soacra cu trei nurori”

Mențiune: Trupa de teatru a Colegiul Economic ”Octav Onicescu” – ”Trandafirul tatuat”

Diplomă de participare a primit Liceul ”dr. Mihai Ciucă” din Săveni

Organizator principal a fost Casa Sindicatelor ”Nicolae Iorga” Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani, și Bogdan Buhăianu, viceprimar al Primăriei municipiului Botoșani, au asigurat și prezentarea trupelor premiante.