Administrație Știri locale

100.000 euro din fonduri europene pentru un parc fotovoltaic al Primăriei Gorbănești

Primăria Comunei Gorbănești a depus cerere de finanțare pentru a construi un parc fotovoltaic de mici dimensiuni în vederea acoperirii consumului propriu de energie electrică.

Primarul Ionuț Melinte a anunțat pe contul său de Facebook faptul că Ministerul Agriculturii a anunțat că proiectul a primit finanțarea din fonduri europene prin AFIR.

Scopul realizării proiectului este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile de energie reprezentată de radiația solară. Printre avantajele panourilor solare se numără: controlul costurilor, reducerea costurilor, durata de viață, simplitatea sistemului. De această investiție vor beneficia instituțiile publice ale comunei, respectiv grădinițe-școli-primărie cât și iluminatul public, iar din economiile făcute vom putea face alte investiții benefice pentru comunitatea noastră. Sunt sigur că prin această investiție vom eficientiza costurile de energie electrică și vom consolida bugetul aprobat la nivelul UAT-ului, a declarat primarul Ionuț Melinte.

Valoarea finanțării nerambursabile este de aproape 100.000 euro.

ABC-CON International