Știri locale

Evenimente mari de jocuri în 2023

Evenimentele de jocuri video sunt în plină desfășurare în 2023. Asta înseamnă o mulțime de întâlniri în persoană, prezentări globale și multe altele. Mulți dintre organizatori au trecut acum la un sistem hibrid, oferind spațiu pentru cei care pot participa la evenimente fizice și ținând în același timp fanii din întreaga lume la curent în online.

De la sărbătorile culturii pop până la prezentări majore de jocuri video, cum ar fi E3 și The Game Awards, există câte un eveniment major de jocuri video pentru fanii din toate categoriile.

DreamHack, unul dintre cele mai mari evenimente de sport din lume, se întoarce la Melbourne în această lună, mai exact, între 28 și 30 aprilie. Participanții vor putea lua parte la turnee masive LAN și vor avea loc, de asemenea, o serie de alte activități de jocuri la fața locului pe parcursul expoziției, inclusiv sesiuni de jocuri de societate și vitrine instalate de studiouri independente locale.

Programat să se desfășoare între 21 august și 3 septembrie 2023, EPT (European Poker Tour) Barcelona va fi cu siguranță unul dintre cele mai mari și mai frecventate evenimente live de acest gen din tot anul, la care oricine este interesat se poate alătura și online. Barcelona a fost una dintre cele mai atractive destinații de poker din Europa timp de mulți ani și cu siguranță va rămâne astfel și în acest an. Festivalul va prezenta evenimentul principal obișnuit de 5.300€, împreună cu un eveniment Mystery Bounty de 3.000€ și chiar un Super 100.000€, marele roller. Acțiunea va fi rapidă și intensă pe tărâmul european în acest an, iar festivalul EPT Barcelona va fi aproape sigur unul dintre cele mai incitante ale întregului an.

GamesBeat Summit revine în 2023 cu cea de-a 15-a prezentare anuală a leadership-ului și inovației din industria jocurilor. Acest eveniment anual reunește o mulțime de membri proeminenți ai industriei pentru a vorbi despre „imaginea de ansamblu”, iar în acest an, va găzdui reprezentanți ai Skybound, Hasbro, YouTube, Unity, Fable Studio și multe altele. O componentă digitală GamesBeat de pe 24 mai 2023 va fi petrecerea generală, unde invitații nu vor fi nicicum pe alese.

Festivalul Tribeca este o sărbătoare a tuturor lucrurilor legate de divertisment și cultură, inclusiv jocurile video. Ediția de anul acesta va prezenta oameni din televiziune, film, divertisment captivant și jocuri care vorbesc despre industriile creative globale și triumfurile lor. Cele nouă jocuri care au fost alese în cadrul ediției de anul trecut permit celor interesați să investigheze vedetele de film dispărute și să supraviețuiască oamenilor care încearcă să recolonizeze Pământul. Toate acestea prevestesc surprize și pentru anul acesta.

BitSummit este o expoziție anuală de jocuri independente pentru dezvoltatorii japonezi și revine cu un spectacol major în 2023, între 14 și 16 iulie. Tema din acest an este „spre viitor”, iar aceasta va fi probabil evidențiată prin fiecare titlu prezentat. Evenimentul are loc în Kyoto și este deschis publicului larg, iar știrile în detaliu ajung în restul lumii după fiecare spectacol.

Games for Change este o conferință anuală care are loc în New York și care reunește dezvoltatorii pentru a vorbi despre jocuri serioase – jocuri în scopul educației și al schimbării societale. Acesta va reveni în 2023 cu un eveniment în persoană de mai multe zile și va prezenta purtători de cuvânt din industrie care susțin prezentări despre educație, bunăstare, sustenabilitatea mediului și mai multe subiecte esențiale. Timp de aproape două decenii, Festivalul Games for Change a fost o destinație pentru dezvoltatori, educatori, cercetători, studenți și alți game changers care doresc să aibă un impact prin jocuri video sau medii imersive. Schimbarea continuă și anul acesta.

Și nu în ulitmul rând, cel mai mare eveniment din lume pentru jocuri pe computer și video și principala platformă de afaceri din Europa pentru industria jocurilor intră, de asemenea, în următoarea rundă. În perioada 23-27 august 2023, gamescom va emana din nou sentimentul său unic de festival în sălile de expoziție din Köln și în tot orașul. Un concept de igienă și securitate încercat și testat va asigura siguranță și o calitate superioară a experienței pentru toți cei care vor decide să ia parte. Experiența la fața locului va fi combinată cu un program digital extins.