Administrație Știri locale

O asociere dintre o firmă din Botoșani și una din Bistrița va moderniza drumul județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca

Drumul Județean DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, va fi modernizat prin intermediul unei finanțări obținute de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația și a desemnat o asociere din firmele Vulturi Botoșani și Dimex-2000 Company Bistrița-Năsăud.

„Imediat ce constructorul va constitui garanția de bună execuție vom emite și ordinul de începere a lucrărilor, care vor demara după sărbătorile pascale”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lucrările pe DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, se vor întinde pe o distanță de 6 kilometri. Durata de execuție este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 24 de milioane de lei, din care 23,3 o reprezintă finanțarea obținută prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferența este asigurată de Consiliul Județean Botoșani.

În diferite faze ale licitației mai sunt proiectele de modernizare a încă trei sectoare de drum județean de piatră:

– DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km);

– DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km);

– DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km).

În paralel, se lucrează la finalizarea documentației tehnice și a celei de finanțare pentru DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km), pentru a putea fi scoasă cât mai repede la licitație și execuția acestor sectoare de drum. „Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor, pentru că vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni ale țării și să dezvoltăm județul Botoșani”, a mai afirmat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.