Administrație Știri locale

16,8 milioane lei pentru reparații și întreținere a drumurilor spre vămile Racovăț și Rădăuți Prut, pornind din Dorohoi  

Ministerul Transporturilor a solicitat sume din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru efectuarea lucrărilor de întreținere și reparații a trei drumuri care duc spre vămile Rădăuți Prut cu Republica Moldova și Racovăț cu Ucraina.

Astfel, 5,95 milioane lei au fost ceruți pentru Punctul de trecere a frontierei  Racovăț – Diakivți: reparații pe DJ 291C, km 22+000-27+270  cu o valoare estimată de 1.775 mii lei; reparații pe DJ 291B, km 0+000 – 12+400 cu o valoare estimată de  4.175 mii lei.

Astfel, având în vedere Hotărârea Guvernului nr. 78/2023 privind deschiderea Punctului internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina şi pentru modificarea unor acte normative, în vederea desfășurării în condiții optime a traficul de marfă pentru vehicule cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone precum și pentru efectuarea transporturilor de echipamente de prim ajutor și ajutoare umanitare în cadrul unor misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în scop umanitar și a căror încărcătură poate fi constituită din componente care nu sunt indivizibile, este necesară reabilitarea/modernizarea sectoarelor de drum  DJ 298 și DJ  291C și aducerea acestora la starea tehnică corespunzătoare unui drum de interes național, motivează Ministerul Transporturilor.

10,88 milioane lei au fost ceruți pentru Punctul de trecere a frontierei  Rădăuți  Prut – Lipcani: lucrări de întreținere pe DN 29A Radauti Prut-Dorohoi cu o valoare estimată de 10.889 mii lei.

ABC-CON International