Știri locale

ALERTĂ! COD ROȘU DE VISCOL în județul Botoșani

În urmă cu puțin timp, meteorologii au emis o avertizare COD ROȘU de viscol puternic, cu rafale de 75-85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, pentru județele Botoșani și Iași. Aceasta va fi valabilă în perioada 05/04/2023, ora 18:40 – 06/04/2023, ora 04:00.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a potențialelor efecte și eficientizarea misiunilor de răspuns, la nivelul IGSU s-a dispus măsura suplimentării forțelor și a mijloacelor de intervenție locale cu personal și tehnică astfel:

✔️ pentru ISU IAȘI:

❗️1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU MS
❗️1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU BZ
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU VN
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 șenilate de la ISU GL

✔️ pentru ISU BOTOȘANI:
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU BN️
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU CV
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU HR
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU SV

Totodată, pentru protecția populației din județele aflate sub incidența codului de vreme severă, vor fi transmise mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Recomandăm populației să adopte un comportament preventiv și să respecte măsurile de autoprotecție pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune viața în pericol.

NU UITAȚI!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

ABC-CON International