Știri locale

A fost închis drumul Dumeni-Havârna. Rămân închise dj-urile Gulioaia-Dângeni-Brăteni, Rediu-Răuseni și Baisa-Brehuiești

Comunicare oficială ISU:

Potrivit Direcției Județene de Drumuri Poduri Botoșani a fost închisă circulația și pe DJ 293 Dumeni – Havârna.

În continuare, nu se circulă pe  DJ 294 de la DN 29 – Gulioaia – Gulioaia – Brăteni, DJ 282 H Rediu – Răuseni și DJ 208 H Baisa – Brehuiesti.

Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricționării circulației pe DN 29, municipiul Botoșani – Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12:00.

Până în acest moment, la dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 64 de apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăți în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile sătești, comunale, județene sau naționale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunțau aceeași situație.

Majoritatea cazurilor au fost direcționate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție Județean Botoșani.

De la ultima informare au mai fost sesizate alte situații, după cum urmează :

– pe DJ 282 B, pe raza localității Prăjeni, șapte autoturisme rămase înzăpezite. Au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni și drumari;

– un arbore căzut pe carosabil pe strada Gen. Avrămescu. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani;

– un autoturism în care erau două persoane a rămas blocat pe raza localității Drislea. La caz s-a deplasat Serviciului Voluntar pentru Situații Trușești;

– cinci autoturisme ramase înzăpezite între localitățile Dângeni și Brateni. La caz intervin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni și drumari;

– arbore cazut pe un autoturism, strada Aleea Curcubeului. A intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri Botoșani.

  Două echipaje din cadrul ISU Botoșani efectuează misiuni de patrulare pe  DN Botoșani – Săveni și pe DN 29 D Botoșani – Trușești – Ștefănești.

 Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub incidența unei avertizări meteorologice tip „Cod Portocaliu” de ninsori abundente până astăzi, la ora 14.00.

Având în vedere vedere faptul că pe majoritatea drumurilor județene și naționale din Botoșani se circulă în condiții de iarnă, vă recomandăm să nu porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Pentru drumuri județene – 0231/ 510 792

Pentru drumuri naționale – 0746296241.

▪️ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

▪️Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

▪️Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

▪️Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

ABC-CON International