Administrație Știri locale

Trei oferte depuse pentru cele 6,6 milioane euro de la modernizarea și extinderea Secției de Oncologie

Trei asocieri au depus oferte în cadrul licitației pentru modernizarea și extinderea Secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Două dintre asocieri sunt conduse de firme din Botoșani și una de o firmă din Vaslui.

Proiectul modernizării și extinderii cu un etaj a Secției de Oncologie are o valoare totală de peste 6,6 milioane de euro. Este o investiție majoră care presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare au în vedere redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

„Am promis că vom asigura botoșănenilor servicii de sănătate la stat ca la privat și demonstrăm că angajamentul luat nu a fost doar o vorbă în vânt. Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie o considerăm prioritară, fiind un proiect foarte important pentru sistemul sanitar botoșănean, care presupune optimizarea activităților prestate de către cadrele medicale, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Aproaope 35 milioane de euro este valoarea sumei atrase de CJ Botoșani în ultimii doi ani prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcții noi, reabilitare de clădiri și aparatură medicală).

ABC-CON International