Știri locale

Campanie de donare sânge ”MAI uniți pentru viață”. Prefectul Cornilă și șefii de la Pașapoarte și Permise au donat sânge

Astăzi, a început campania de donare de sânge inițiată de Instituția Prefectului Județul Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale de la nivelul județului Botoșani.

Astfel, la ora 7:30, 20 de donatori de la Instituția Prefectului Județul Botoșani, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și au donat sânge.

”Este un gest firesc, normal, o formă de ajutor pentru cei aflați în situații grele. Nu există riscuri pentru donatori, este o procedură simplă, cu refacere rapidă.

Sper ca această campanie de donare de sânge să aducă o schimbare în bine și astfel să creștem comunitatea salvatorilor de vieți.

În final, doresc să-i felicit pe toți cei care s-au alăturat campaniei inițiate de noi, ne-am unit forțele pentru acest proiect și le mulțumesc pentru că au înțeles că este mare nevoie de ei.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Campania de donare sânge ”MAI uniți pentru viață” se desfășoară în perioada 31 martie – 7 aprilie 2023 și este parte componentă din seria evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Pașaportului Românesc, Ziua Poliției Române, Ziua Instituției Prefectului și Ziua Jandarmeriei Române.

Calendar donare:

3 aprilie 2023 – donatori de la IPJ și IPF

4 aprilie 2023 – donatori de la ISU

4-5 aprilie 2023 – donatori de la IJJ

6-7 aprilie 2023 – donatori de la Centrul Militar Județean și Garnizoana Botoșani

Botoșănenii care doresc să se alăture campaniei noastre, pot descarca aplicația BlooDoChallenge, de pe site-ul:

https://bloodochallenge.com/. Aplicația facilitează programarea la donare și este disponibilă pe sisteme de operare Android 5 și iOS 13 sau mai recente.

#PrefecturaBotoșani#Botoșani#SorinCornilă#AlăturiDeOamen

ABC-CON International