Administrație Știri locale

Federovici despre modernizarea dj Dobârceni – Ștefănești: Se rezolvă practic problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului

Un nou drum județean  de piatră va fi modernizat prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba de 10,61 kilometri din DJ294B, pe relația Dobârceni – Murguța – Ștefănești.

Consiliul Județean Botoșani prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a scos la licitație execuția lucrărilor de modernizare.

Valoarea actualizată a acestui proiect, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 44,6 milioane de lei cu TVA, adică la 9 milioane de euro. 38,6 milioane lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 6 milioane de lei o reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani.„Acest sector de drum este unul foarte important pentru noi, iar prin modernizarea lui se rezolvă practic problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului. Ne-am propus să modernizăm câți mai mulți kilometri de drum județean de piatră și asta facem. Alte trei sectoare de drum județean, în valoare de peste 100 de milioane de lei – DJ293A, Viișoara – Coțușca (6 km); DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km); DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km) – sunt în etapele finale ale procedurilor de achiziții publice”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Firmele interesate de licitația demarată prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani vor putea depune oferte până pe data de 8 mai.

În paralel, se lucrează la finalizarea documentației tehnice și a celei de finanțare pentru DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km), pentru a putea fi scoasă cât mai repede la licitație și execuția acestor sectoare de drum. „Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor, pentru că vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni ale țării și să dezvoltăm județul Botoșani”, a mai afirmat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

ABC-CON International