Administrație Știri locale

Campanie de colectare deșeuri electrice în municipiul Botoșani

Botoșani, 9.03.2023. În perioada 13 martie – 7 aprilie locuitorii din Botoșani sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de partenerii săi Urban Serv SA, Primăria Municipiului Botoșani, APM Botoșani, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces și Eltrans Botoșani organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în Botoșani.

Locuitorii din municipiul Botoșani au la dispoziție în cadrul campaniei:

  1. Predare la punctele  municipale de colectare:
  2. Piața Agroalimentară – str. Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor (Luni 09:00 – 16:00)
  3. Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gara) (Marți și Joi 09:00 – 16:00)
  4. Asociația nr. 63 (str. Independentei – vis a vis de Serconf) (Miercuri 09:00 – 16:00 și vineri 09: 00 – 13:00)
  5. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea se va face telefonic la numerele de telefon 0231 517 007 si 0747 081 027 . 

Pentru a încuraja comportamentul responsabil al cetățenilor, fiecare persoană care predă deșeuri electrice de minim 20 kg cumulate va primi un premiu instant.

“O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult cu cât, din păcate, multe persoane duc lipsă de informații în ceea ce privește colectarea separată. Campania Orașe Curate Botoșani, vine în sprijinul acestora, aducând informația și punctele de colectare la ușa oamenilor. Sperăm ca astfel, cât mai mulți cetățeni să afle despre importanța colectării separate a deșeurilor electrice.” Declară director general Mihail-Gabriel Tanasă

Detalii și regulament disponibil pe www.ecotic.ro 

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro 

ABC-CON International