Știri locale

Pentru strategii din PNL: Iftime și Ciubotaru nu sunt cu PSD, chiar dacă au mers cu Federovici și Andrei la Realitatea


Cei mai importanți oameni de afaceri locali din Botoșani au fost prezenți alături de autoritățile locale la o emisiune menită să promoveze plususile economice, culturale și turistice ale județului la nivel național.

Valeriu Iftime, președintele consiliului de administrație al grupului de firme Elsaco, și Gheorghe Ciubotaru, președintele CA al grupului de firme Electroalfa, au fost prezenți alături de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, și Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, la o emisiune de promovare a Botoșanilor la postul central Realitatea Plus.



Chiar dacă au fost alături de Federovici și Andrei în platoul Realitatea, Iftime și Ciubotaru au fost alături și de multipla campionă olimpică Elisabeta Lipă, medicul Doina Hrehoreț, părintele Ciprian Grădinaru, apicultorul Iustin Marineac, Constantin Aniculăesa de la Vlăsie Company, unul dintre poroducătorii Cașcavalului de Săveni, reprezentantul companiei Prodalcom, producătorul sortimentelor de vodcă Voronskaya și Ștefan cel Mare, muzeograful Gheorghe Median, marele artist Mirel Manea și actorul Marius Rogojinschi, sponsor al emisiunii a fost compania Five Continents Group, unul dintre marii producători de lactate ai județului.

La cum îi știu pe cei din PNL, e jale mare acum acolo. Cei mai importanți oameni de afaceri au mers la o emisiune la nivel central alături de Federovici și Andrei și nu alături de ei, de liberali?

Pentru ”deștepții” din PNL trebuie făcute câteva precizări. Toți cei care au mers la Realitatea iubesc Botoșani și au fost acolo pentru a promova Botoșani, nu sunt pro-PSD și nici anti-PNL.



Nu este vina lui Iftime că marele lider PNL Costel Șoptică nu a reușit să bată PSD și să o învingă pe Federovici după patru ani dezastruoși ai PSD la conducerea Consiliului Județean Botoșani, așa cum nu este nici vina lui Ciubotaru că fostul primar Cătălin Flutur a preferat să se autosaboteze făcând campanie doar în biroul de la Primărie.

Nu este vina Elisabetei Lipă că PNL a fost atât de slab în 2020 încât PSD a câștigat alegerile locale la Botoșani.  

Asistăm la un parteneriat normal între administrație și business, unul pe care îl aștept de mulți ani.

Că această emisiune este campanie electorală… da! Dar așa se face o campanie electrorală deșteaptă când deții funcțiile de conducere … mergi la TV înainte de alegeri să prezinți ce ai făcut și ce vei face… nu în ultima zi de campanie electorală din acte.

Că PSD își face o campanie electorală inteligentă, vedem, dar vedem și că PNL nu face nimic pentru el.

Sigur că această emisiune de la Realitatea, prima de la nivel central în care nu se vorbește doar de indicatorii economici slabi ai județului, de lipsurile din județ, de cumetriile și nepotismele din instituțiile publice, aduce și obligații viitoare autorităților locale și marilor oameni de afaceri prezenți acolo pentru continuarea investițiilor și a dezvoltării.



Pentru botoșănenii care muncesc și își văd de treabă, care se zbat să producă la Botoșani, emisiunea de la Realitatea a fost ca o băutură energizantă pentru un sportiv obosit, ca o pauză din a se vorbi doar de rău despre locul în care ei locuiesc și muncesc. Avem la Botoșani tot ce trebuie pentru a fi fericiți și recunoscători, dar dincolo de bucuria de a vedea că la nivel central se prezintă în sfârșit și părțile bune ale acestor locuri, și strădania unor oameni de a investi în privat, de a face performanță economică și sportivă, trebuie să nu uităm că sunt atât de multe de făcut din punct de verede al investițiilor publice. Gropile din asfalt nu sunt aduse din alte județe, gunoaiele de pe jos nu sunt aruncate de alții, ci de botoșăneni, multele localități fără rețea de apă nu pot fi uitate doar pentru că în ultimii doi ani s-a întâmplat ceva normal. Însă… una este să ne tot văităm și să nu facem nimic și alta este să conștientizăm nivelul la care ne aflăm și să privim totul ca pe o oportunitate, ca pe o șansă de a face și de a dezvolta în continuare, de a schimba mentalități și de a ne implica pentru a fi mai bine, mai frumos, mai performant. 

Integral pe bogdancaliniuc.com