Știri locale

VIDEO Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită cel mai frumos de elevii Școlii 17 la Biblioteca Mihai Eminescu

Afișe care să-i îndemne și pe alți copii să citească aceleași cărți ca și ei, lapbook-uri, scenetă de teatru, poezii recitate în cel mai pur mod, așa au sărbătorit elevii Școlii nr. 17 Ziua Lecturii la Biblioteca ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Elevii claselor a II-a A – prof. înv. Primar Dumitriu Anca Bogdana, a II-a B- prof. înv.primar Onofrei Carmen, a II-a C- prof. înv.primar Rus Alina şi I C- prof. înv.primar Sava Elena de la Şcoala Gimnazială Nr. 17 Botoşani au sărbătorit Ziua Națională a Lecturii în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoşani.

Postere muncite, scenetă și poezii cu multe repetiții în spate, totul pentru a marca Ziua Lecturii.

”Scopul activității a fost stimularea interesului și gustului pentru lectură, precum și dezvoltarea capacității de a gândi și de a se exprima în conexiuni interdisciplinare. Pentru desfășurarea acestei activități elevii celor patru clase au pregătit postere, lapbook-uri, scenete sau recitări de poezii. În realizarea materialelor pregătite elevii s-au putut bucura de lucru în echipă, au împărtășit păreri și impresii despre cărțile citite, au colaborat în vederea extragerii informațiilor esențiale dintr-o carte și au dat frâu liber creativității folosind diferite tehnici de lucru însuşite  în cadrul orelor de AVAP”, a declarat Anca Bogdana Dumitriu.

Elevii Școlii 17 au fost și într-un tur al Bibliotecii Eminescu, vizitând sala mare de lectură, zona unde este fondul de carte Mihai Eminescu și apoi Secția pentru Copii, iar la final au primit primele lor premise de intrare la Bibliotecă.

Prin intermediul activităților dedicate acestei zile, elevii au consolidat deprinderi de citire corectă, fluentă, conștientă și expresivă, au stimulat capacitățile creatoare, au valorificat talentele personale, iar aptitudinile au fost corelate cu atitudinile caracteriale.

Întreaga activitate a făcut parte din cadrul proiectului „Eminescu, geniul patriot ” sub coordonarea prof. înv. primar: Dumitriu Anca Bogdana, Onofrei Carmen, Rus Alina, Sava Elena, psiholog și consilier şcolar Gavrilaş Laura şi prof. Achilăriţei Maria de la Şcoala Specială „Sfântul Stelian” .

Sursa foto: Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani