Administrație Știri locale

Federovici a semnat contractul de 1 milion de euro prin PNRR pentru blocul alimentar și spălătoria Spitalului Județean



Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a semnat contractul de finanțare prin PNRR a renovării blocului alimentar, a magaziei de alimente și a spălătoriei Spitalului Județean „Mavromati”. Valoarea finanțării obținute de către Consiliul Județean se ridică la peste un milion de euro.

„Reabilitarea clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean «Mavromati» este imperios necesară. Pe lângă serviciile medicale, Spitalul Județean asigură și cazarea și masa pacienților, iar activitățile conexe trebuie și ele să fie la standarde adecvate vremurilor. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Odată cu obținerea finanțării, Consiliul Județean Botoșani a demarat procedura de achiziție a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a celorlalte elemente de documentație, astfel încât lucrările de execuție să poată să înceapă cât mai repede.  Prin acest proiect se vor efectua lucrări de termoizolare a pereților și a planșeelor, se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice și termice, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice.

Așa cum am promis, am făcut din modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean o prioritate. Facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul timpului și vom valorifica toate oportunitățile de finanțare care se ivesc”, a reiterat președintele Consiliului Județean Botoșani. În ultimii doi ani, sumele atrase de către Consiliul Județean Botoșani din fonduri guvernamentale, europene și PNRR, prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcții noi, reabilitare de clădiri și aparatură medicală) depășește 30 de milioane de euro. De asemenea, alte proiecte, de peste 5 milioane de euro, sunt în evaluarea autorităților de management.