Politică Știri locale

Aprecieri de la tribuna Senatului pentru medicul care a salvat brațele Alexiei



Senatorul Lucian Trufin a transmis de la tribuna Senatului României un mesaj de apreciere și mulțumire pentru medicul Sidonia Susanu, doctorița care a salvat brațele Alexiei, copila victimă a accidentului de la Pașcani.

Vă redăm intergral mesajul senatorului Trufin către medicul Susanu:

ADMIRAȚIE ȘI RESPECT DEPLIN!

OAMENII sunt capabili de MIRACOLE când împreunează profesionalismul și compasiunea pentru înfăptuirea binelui. Povestea tinerei Alexia Tudose este cea mai solidă dovadă și am considerat de cuviință să fac o reverență de la tribuna Senatului pentru cei care au scris finalul fericit.

Medicii Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, sub coordonarea doctorului SIDONIA SUSANU, au reușit să schimbe destinul crunt. Într-o mobilizare exemplară, echipa medicală a efectuat o intervenție chirurgicală unică în Europa și a replantat brațele Alexiei. Operația a durat nu mai puțin de 20 de ore, fiind implicați 10 medici, opt asistente, patru infirmiere și doi brancardieri.

Pentru medicul deplin, grija față de pacienți nu se limitează între zidurile spitalului. Vindecarea Alexiei nu a fost posibilă numai prin recuperare fizică, ci și prin suportul moral pe care doctorul Sidonia Susanu și întreaga comunitate l-au oferit necondiționat. Empatia este piatra de temelie a activității medicale, întărind relația dintre bolnav și vindecător. Doamna Sidonia Susanu nu numai că a înțeles durerea Alexiei și i-a consolidat încrederea pe tot parcursul terapeutic, ci a și vizitat-o acasă după externare. Un gest absolut, care va rămâne pentru Alexia o amintire despre cât de importantă este viața ei. M-aș bucura ca toți bolnavii care se simt neajutorați să găsească o asemenea forță în medicul cărora își încredințează soarta.

Strădania acestor oameni nu poate fi niciodată uitată. Izbânda lor a sfidat imposibilul, încurajând societatea să creadă și să depună orice efort până la capăt. Promptitudinea și înaltul profesionalism pe care le-au dovedit desăvârșesc modelul etic pe care Hipocrate l-a însuflețit prin jurământ. România are nevoie de specialiști statornici în ajutorarea semenilor, iar devotamentul acestora trebuie susținut prin investiții în sistemul sanitar.

Cred că o fac în numele tuturor botoșănenilor când îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul, compasiunea și lecțiile dăruite de doctorul Sidonia Susanu și echipa sa medicală. Admirația mea față de conduita exemplară este nemărginită și mulțumesc pentru modelul pe care acești oameni îl întruchipează.