Știri locale

Începe construcția sălii de sport care va purta numele campioanei mondiale Loredana Toma. Investiția este de 7 milioane lei



Primăria comunei Pomârla a predate, astăzi, amplasamentul pentru construcția unei săli de sport care va purta numele campioanei mondiale la haltere Loredana Toma, care își are originile în această comuna.

Proiectul este dezvoltat de Compania Națională de Investiții și va costa 7 milioane lei, construcția urmând să fie făcută de o asociere de firme din Suceava.

Noua sală de sport va avea 102 locuri pe scaune și va fi amplasată în curtea Liceului Pomârla, proaspăt modernizat cu fonduri europene. Va fi făcută adaptarea proiectului tip la amplasament, după care va începe construcția.

”Pentru noi, această investiție înseamnă mult mai mult decât bucuria copiilor, tinerilor care vor desfășura activități. Înseamnă un edificiu emblematic legat de ce tot ce ține de recunoștința față de valoarea imensă a REZULTATELOR unei mari campioane: LOREDANA TOMA”, a declarat primarul Dumitru Chelariu.

Loredana Toma a devenit în 2022 și Cetățean de Onoare al comunei Pomârla. Aceasta a devenit campioană mondială în 2017, la categoria 63 kg, campioană mondială la 71 de kg în 2022 și de patru ori campioană europeană.