Administrație Știri locale

Taxele locale din Ibănești se pot plăti on-line din 1 februarie



Pentru Primăria comunei Ibănești, anul 2023 a venit cu implementarea metodei de plată online a impozitelor și taxelor locale, anunță primarul Romică Magopeț.

”La început de 2023, Primăria Comunei Ibănești a implementat o nouă soluție informatică prin care ibăneștenii din țară și din străinătate își vor putea plăti online impozitele, taxele și amenzile prin intermediul unei platforme ce va fi disponibilă începând cu 1 februarie 2023. Serviciul de plată din cadrul platformei yourpay.ro va veni în sprijinul contribuabililor prin creșterea gradului de confort îmbunătăţind accesul la informaţiile şi serviciile oferite de instituție, printr-o deservire rapidă şi eficientă, putându-se realiza plata fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției”, a anunțat primarul Romică Magopeț.

Pentru utilizarea platformei, cetățenii vor accesa pagina de internet a Primăriei Ibănești, la adresa consiliulibanesti.ro, fiind disponibil butonul de PLĂȚI ONLINE. Contribuabilul va da click pe buton, va introduce codul numeric personal sau CUI-ul, apoi își va da acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. După finalizarea acestei etape va deveni accesibilă secțiunea VEZI SUMELE, unde se poate realiza plata impozitelor, taxelor și amenzilor.

Platforma oferă posibilitatea de plată parțială, iar pentru efectuarea acesteia, se va utiliza secțiunea ADAUGĂ SUME sau ȘTERGE SUMELE. După verificarea totalurilor, contribuabilul va introduce o adresă de e-mail unde va primi chitanța aferentă plăților efectuate. După accesarea butonului PLĂTEȘTE, acesta va fi direcționat spre serviciul de plată online unde va completa datele cardului de plată.

Finalizarea corectă a procedurii de plată se va concretiza printr-un mesaj de confirmare a plății și primirea unui e-mail cu chitanța aferentă.

Pentru informații si clarificări necesare efectuării plăților sau în situația întâmpinării unor probleme, cetățenii pot lua legătura telefonic la numărul 0231 619 755 cu personalul din cadrul Compartimentului de Impozite și Taxe.

De asemenea, pentru plata integrală a impozitului până la 31 martie 2023 se va aplica o bonificație în procent de 10%.

Preluare de pe contul de Facebook Romică Magopeț