Administrație Știri locale

4,75 milioane de euro pentru renovarea energetică a Maternității Botoșani. Nistor a semnat contractul

 

Proiectul renovării energetice a Maternității Botoșani, în valoare de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 4,75 milioane de euro), a intrat în linie dreaptă. Administratorul public al județului Botoșani, Cristian Nistor, a semnat contractul de finanțare a proiectului prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Consiliul Județean Botoșani valorifică toate șansele de finanțare europeană sau guvernamentală care se ivesc. Reabilitarea clădirii Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani, este o prioritate în programul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.



La începutul săptămânii viitoare va fi finalizată procedura de achiziție a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, după care se va realiza Proiectul tehnic pentru a se putea trece cât mai repede la execuția lucrărilor. „Prin acest proiect se vor izola pereții exteriori și planșeele, se vor schimba corpurile de iluminat și se vor reface instalațiile electrice și termice. În plus se vor realiza circuitele sanitare conform noilor reglementări în vigoare. În cadrul proiectului ne-am angajat și să construim patru stații de încărcare a mașinilor electrice, în valoare de 100.000 de euro”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

Tot pe Componenta C5 a PNRR, la Ministerul Dezvoltării mai sunt în evaluare alte două proiecte depuse de Consiliul Județean Botoșani. În valoare de 9,5 milioane de lei (2 milioane de euro), inclusiv TVA, acestea vizează renovarea integrată prin consolidare seismică și reabilitare energetică moderată a clădirii Secției VI „Cronici” și a Corpului H al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria celei mai mari unități medicale județene din Moldova.